Bent u op zoek naar een uniek handgemaakt sieraad voor u zelf of iemand anders? Uw sieraden die u niet meer draagt, maar wel emotionele waarde hebben, kunnen we omvormen tot een nieuw sieraad, helemaal naar uw wens. Denk ook eens aan een sieraad voor een bijzondere gelegenheid zoals die ene speciale verjaardag, geboorte, verloving, huwelijk of afstuderen. Ook maken wij herinneringssieraden die gevuld kunnen worden met as van uw dierbare.

Heb jij ook een idee voor een eigen sieraad, of wil je jouw eigen ‘oude goud’ gebruiken voor iets nieuws? Maak een afspraak en kom langs in ons atelier!

Hieronder ziet u opdrachten die wij onlangs hebben gemaakt. Naar beneden scrollen voor alle opdrachten!

Ook voor het knopen van parelcolliers, armbanden of reparaties zoals het zetten van diamanten kunt u bij RUBETH terecht.

 

Werk in opdracht


Van de trouwring van hun vader maakten we voor twee zussen twee hartjes. De hartjes zijn gegoten en massief.


Voor haar 21ste verjaardag maakten we een ring van oud goud van haar moeder met een roze tourmalijnen hartje.


Voor haar 65ste verjaardag kreeg ze een speciaal cadeau. Een hanger van 14 karaat goud aan een collier met een groot oog en een cabochon geslepen 'London Blue Topaas' passend bij de kleur van haar ogen en kleding.


Van oude sieraden van haar moeder die niet meer werden gedragen mocht ze zelf een ring laten ontwerpen. Dit is het geworden, een tijdloze ring waarin het goud en de diamant werden verwerkt.


Voor haar verjaardag maakten we een lang 14 karaat gouden anker collier met tussenstukje met ogen en Kyaniet edelstenen kralen. Het collier is zo lang dat het over het hoofd omgedaan kan worden.


Ze wilde graag feestelijke oorbellen met iets van de kleuren grijs, oranje en groen. Deze roosgeslepen saffieren met eronder oranje- champagnegekleurde saffieren staan prachtig bij elkaar en bewegen mooi mee met de beweging van je hoofd. Door deze haken zijn ze ook heel comfortabel om te dragen.


Van oude sieraden van haar moeder maakten we drie aanschuifringen, met roze morganiet, een ovale champagnekleurige saffier en een met drie diamanten en een hanger voor aan een collier.


Eerder maakten we al van oude sieraden een ring met roze en paarse saffieren.  Van het goud dat over was hebben we nu een solitair ring gemaakt, bijpassend bij de ring met saffieren, in poeder roze kleuren. De grotere middensteen in een zacht roze morganiet, eromheen twee diamantjes, die haarzelf en haar twee zonen symboliseren. De andere stenen zijn saffier en toermalijn.


Voor haar pensionering mocht ze een ring uitzoeken. Het werd een fijne klassieke ring met twee bandjes bezet met tien diamanten, met een kleine verwijzing naar een double helix die in het logo van het bedrijf verwerkt zit.


Bij haar oorbellen maakten we een bijpassende ring, ook weer met een maansteen, aquamarijn, robijn en blauwe saffier


Ze had een soortgelijke ring in het Midden Oosten laten maken maar die was gestolen. Van drie trouwringen van haar (groot)ouders, een hergebruikte diamant, een nieuwe diamant, een blauwe saffier en witgoud maakten we deze nieuw ring.


Voor haar 25 jarige huwelijk mocht Maaike een sieraad laten maken. Het werden prachtige oorbellen met de geboortestenen van haar man, twee zonen en van haar zelf! Met saffier, robijn, aquamarijn en maansteen.


Voor hun huwelijk maakten we in opdracht trouwringen: een trouwring voor haar met een ringband die over een ringband heen is gebogen en voor hem een gematteerde ring. Van harte Marijke en Kasper!


Voor haar 23ste verjaardag hebben we voor haar van oude sieraden van haar oma's een armband met haar geboortedatum erin gemaakt.


Voor haar 21ste verjaardag hebben we een prachtige ring en collier met hangertje gemaakt, met roos geslepen peridoot gezet. Gefeliciteerd Merel!


Voor haar verjaardag mocht ze een ring uitkiezen. Het werd de 'titanium' spinel in een vierkante zetting. Maar dan graag met een bredere ringband eronder. Omdat ze er graag een ring naast wil dragen staat de zetkast boven op de zetting en niet ertussen. Wat een mooi cadeau Annemieke!


Voor haar 50 ste verjaardag hebben we samen oorbellen ontworpen, passend bij een ring. Aquamarijnen pampels gecombineerd met een roze parel en vierkante schakels aan een feestelijk haak. Later hebben we er nog een bijpassende hanger bijgemaakt en op verzoek de haken aangepast.Voor haar verjaardag mocht ze een ring laten maken. Het werd een stoere maar prachtige ring met een groene toermalijn, cabochon geslepen, die mooi in de ring is gezet. De ring is gemaakt als wasmodel en later in goud gegoten. Gefeliciteerd Esther!


Mirjam's dochters zijn dit jaar allebei uit huis gegaan. Om dit symbolisch te vieren hebben we voor alle drie dezelfde ring gemaakt met een steen die zij het mooist vonden... een toermalijn, een granaat en een saffier. De ringen moesten identiek zijn en zijn daarom op verzoek op maat geslepen. De ring met de groene saffier heeft een bewerkte zetkast.


Voor de 18e verjaardag van haar dochter maakten we van de sieraden van haar oma een hangertjes en ring met groene toermalijnen.


Van sieraden die zij niet meer droeg maakten we een nieuwe ring met een topaz cabochonsteen.


Voor haar twee dierbaren maakten we twee speciale ringen naar hun eigen ontwerpen. De ene ring heeft een frisse blauwe saffier. De andere ring heeft een citrien en granaat.


Voor haar maakten we een gouden hart met daarin de as van haar dierbare. Het hartje werd in de was gemaakt en daarna in twee delen gegoten en daarna op elkaar gesoldeerd zodat het hol was. Daarna is het hartje gevuld met as, een diamant sluit het hart helemaal goed af. Het hart hangt aan een mooi lang collier dat in een keer over het hoofd kan.


Van een ring die zij van haar moeder kreeg maar niet droeg omdat hij te groot was hebben we een fijn hangertje gemaakt. Een ster.. met daarin de diamant uit de ring verwerkt.


Van twee ringen en een slavenarmband van haar moeder en oma maakten we een zomers rijtje ringen om met elkaar te dragen of apart. De witgouden en geelgouden ring werd veranderd in een getordeerde ring. De twee diamantjes hebben we ook hergebruikt. We voegden nog een aquamarijn toe.


Van oud familiegoud maakten we een ring met een grote labradoriet. De zetkast werd grof afgewerkt in plaats van heel glad.


Van de oude gouden sieraden van haar moeder maakten we al eerder een ring met een mooie citrien. We hebben er bijpassende oorbellen bijgemaakt met twee zonnige citrienen. Het zijn zgn. threader oorbellen, die met het stokje door het oor worden gestoken.


Voor haarzelf en haar dochters maakten we van geërfd goud drie ringen met onyx


Een ring die niet meer werd gedragen en armbandje werden omgesmolten en gebruikt voor een nieuwe frisse ring. De 7 diamantjes zaten in de oude ring.


Van de trouwring van haar vader maakten we 3 ringen met 'salt & pepper' diamanten. De ringen zijn gehamerd en licht gematteerd. Ze kunnen samen of apart worden gedragen.


Van de twee trouwringen van hun ouders hebben we vier gouden ringen gemaakt voor twee zussen.


Een prachtige zegelring voor haar 21ste verjaardag. Ze maakt zelf het ontwerp voor een gravure met haar initialen. Die kan er later worden ingegraveerd. De zegelring is massief 14K warm geelgoud en is gezet met een groene lagensteen.


Al 25 jaar samen gevierd met een 14K warm geelgouden ring met drie blauwe cabochon geslepen saffieren!


Van haar sieraden die ze niet meer droeg hebben we een alliance ring gegoten en gezet met roze en paarse saffieren. Een rose gouden aanschuifring van pareldraad maakt het helemaal af!


Van een gebroken kettinkje en een oorbel met peridoot maakten we een nieuw aanschuifringetje.


Voor haar 80ste verjaardag maakten we een feestelijke ring met morganiet, saffier en diamant.


Voor 7 kleinkinderen maakten we een 'geloof hoop liefde' hanger namens hun oma. Een groter model voor de kleinzonen en een kleiner model voor de kleindochters. Eerst een model in zilver gemaakt, dat in goud gegoten.


14K geelgouden aanschuifring met 3 diamanten- blauw, groen en wit- die haar gezin symboliseren